OVER ONS


Café Clementine is een glazen kas in een groeiende omgeving, het begin van de nieuwe wijk De Stationstuinen! Voel je thuis in een nieuw rauw gebied aan de oostkant van NS-station Barendrecht. Eet en drink, borrel in het zonnetje en ontdek de fruitige randprogrammering.
In Café Clementine werken we zoveel mogelijk met lokale en duurzame producten. Ook wel logisch met de Dutch Fresh Port in je achtertuin.

WAAR KOMT DE NAAM CAFÉ CLEMENTINE VANDAAN?


De naam Café Clementine is geïnspireerd op de omgeving. Dit is namelijk precies de plek waar 100 jaar geleden de groenten en fruitveiling van Barendrecht is begonnen. Intussen is deze fruitveiling uitgegroeid tot een enorme industrie. Eentje waar we, vinden wij, best trots op mogen zijn!

WAAROM HIER EN WAAROM NU?


Over pak ‘m beet 10 jaar staan hier +/- 3000 woningen in een nieuwe wijk; De Stationstuinen. Wij krijgen de kans om deze industriële, ietswat absurde plek kleur en leven in te blazen en daarbij bewoners, bedrijven, onderwijs en de toekomst te verbinden.
Café Clementine is onderdeel van Verse Grond, een terrein waar de komende tijd veel gaat gebeuren, waaronder evenementen, sport (o.a. padel & urban sports), een sociale moestuin en Food innovation HUB. Daarnaast zijn we ook bezig met de realisatie van een evenementenlocatie.
We streven naar een fijne plek die de nieuwsgierigheid blijft prikkelen.
Cadeaukaart

Inloggen

Wachtwoord vergeten?